Πολιτική απορρήτου

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ θεωρεί τα προσωπικά σας δεδομένα πολύ σοβαρή υπόθεση και γι’ αυτό συμμορφώνεται με την εκάστοτε εθνική νομοθεσία καθώς και τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR).
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και των Ευρωπαϊκών κανονισμών λαμβάνοντας υπόψη την υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Η πολιτική αυτή ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από την ιστοσελίδα :
https://www.spartakusneapolitia.gr   

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος για τα προσωπικά σας δεδομένα για την ιστοσελίδα αυτή είναι το Σωματείο με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Προέκταση Ολυμπιάδος & Ωκεανού- Εύοσμος -Θεσσαλονίκη), τηλέφωνο: +30 231 068 8811, Email: info@spartakusneapolitia.gr, εφεξής καλούμενο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”.

Σκοπός της παρούσας πολιτικής

Σκοπός της πολιτικής μας είναι να αποτυπωθούν με όσο το δυνατόν πιο απλό, κατανοητό και συνοπτικό τρόπο τα εξής:
- Ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε μέσω του ιστότοπού μας, για ποιο σκοπό και με ποια νομική βάση
- Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας
- Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας
- Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε
- Ποια έννομα συμφέροντά μας επιδιώκουμε
- Τι ισχύει για τη συγκατάθεσή σας όταν είναι απαραίτητη
-Τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω cookies
- Υπερ-σύνδεσμοι (links) 

Πότε χρειάζεται να μας δώσετε προσωπικά σας στοιχεία

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας : (Διεύθυνση IP , URL, Browser, OS) 

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποκτά πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας. Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο και στόχο έχει τη διασφάλιση των δικτύων από κακόβουλες ενέργειες. Για τον ίδιο λόγο, η λειτουργία αυτή συλλέγει πληροφορίες για τον τύπο του περιηγητή (browser) και το λειτουργικό σύστημα (windows, android, iOS κλπ) του χρήστη. Οι πληροφορίες αυτές, δεν είναι δυνατόν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα και αποθηκεύονται για το ελάχιστο αναγκαίο διάστημα για την ασφάλεια των δικτύων. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, δεν απαιτούν την προηγούμενη συγκατάθεσή σας πριν τη λήψη τους, καθώς είναι αναγκαίες για την ασφαλή λειτουργία κάθε ιστοσελίδας.

Πληροφορίες που αποθηκεύονται αυτόματα – cookies

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, πιστός στις αξίες της προστασίας προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιεί τα ελάχιστα απαιτούμενα cookies για την λειτουργία της ιστοσελίδας και την απάντηση σε αίτημα που υποβάλλετε (μέσω της φόρμας επικοινωνίας ώστε να μας σταλούν τα στοιχεία που υποβάλλετε με το μήνυμά σας).
Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων / κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.
Περισσότερα για τα χρησιμοποιούμενα cookies, τις κατηγορίες τους (απαραίτητα-λειτουργικά, στατιστικής ανάλυσης, εμπορικής προώθησης) και τις επιλογές σας σχετικά με αυτά, μπορείτε να δείτε εδώ.   

Λήψη αυτοματοποιημένης απόφασης

Δεν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων που μπορεί να έχουν έννομες συνέπειες ή άλλες σημαντικές συνέπειες για σας, ούτε δημιουργούμε προφίλ για σας με βάση τα προσωπικά σας δεδομένα.

Όταν μας στέλνετε μηνύματα μέσω φόρμας επικοινωνίας

Μπορείτε να υποβάλετε το μήνυμα σας στην ιστοσελίδα μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να δηλώσετε ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να απαντήσουμε στο μήνυμά σας.
Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί / θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε. Αντίθετα, τα δεδομένα θα καταχωρηθούν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα μας σταλούν. Το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου για να ταξιδεύει με ασφάλεια και αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας υπολογιστές και συσκευές αφού παραληφθεί. Θα διατηρήσουμε το μήνυμα σας στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο μας για 12 μήνες από την τελευταία επικοινωνία, εκτός αν περιλαμβάνει αίτημά σας προς εμάς, οπότε και θα διατηρηθεί έως 5 έτη μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας μας, για σκοπούς απόδειξης της συναλλαγής και θεμελίωσης, υποστήριξης ή άσκησης νομικών αξιώσεων.  

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ-GDPR);

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ 

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε αν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, αποτέλεσαν ή θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και σε κάθε περίπτωση να απαιτήσετε από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή, ή τη συμπλήρωση αυτών σε περίπτωση ελλείψεων. Κατά την ενημέρωση των προσωπικών σας στοιχείων, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ 

Μπορείτε να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν σε ηλεκτρονική μορφή. Το δικαίωμα σας αυτό ισχύει:
Α) εφόσον τα παρείχατε οι ίδιοι
Β)είτε δίνοντας τη συγκατάθεση σας
Γ)είτε για την σύναψη σύμβασης μαζί μας.
Θα τα παραλάβετε σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο (δηλαδή σε έναν τύπο ηλεκτρονικού αρχείου ευρέως χρησιμοποιούμενο και εύκολα αναγνώσιμο από τα κοινά λογισμικά), καθώς και να τα διαβιβάζετε ή να ζητάτε την διαβίβαση τους από εμάς σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, αρκεί αυτό, να μη επηρεάζει δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων προσώπων. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ 

Υπό τις προϋποθέσεις του νόμου μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τον περιορισμό της επεξεργασίας που αυτά υφίστανται. Δεν μπορούν να διαγραφούν προσωπικά δεδομένα που οφείλουμε να διατηρούμε εξαιτίας νομικών υποχρεώσεων. Διαγραφή προσωπικών δεδομένων που είναι αναγκαία για την εκτέλεση σύμβασης, μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση της σύμβασης ή αδυναμία εκτέλεσής της.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ

Έχετε δικαίωμα να προβάλλετε οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν.

Αυτό το δικαίωμα σας ισχύει εφόσον ο λόγος της επεξεργασίας τους εκ μέρους μας είναι το νόμιμο συμφέρον μας και εσείς έχετε αντίρρηση που οφείλεται σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη κατάσταση σας (για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή κοινωνικούς λόγους).  

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό επεξεργασίας των δεδομένων σας.

Αυτό θα ισχύει εφόσον αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων σας και μέχρι να το επαληθεύσουμε, όταν θεωρείτε ότι η επεξεργασία που γίνεται είναι παράνομη, όταν δεν τα χρειαζόμαστε πια, ή όταν έχετε ασκήσει το δικαίωμα εναντίωσης. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση που κρίνετε ότι τα δεδομένα σας υφίστανται μη νόμιμη επεξεργασία. Η Αρχή συνιστά να έρχεστε πρώτα σε επαφή μαζί μας για να υποβάλλετε οποιοδήποτε παράπονο ή αίτημα σας. Μπορείτε να το κάνετε δωρεάν, με email στο info@spartakusneapolitia.gr). Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματος σας. Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι από την απάντηση μας, μπορείτε να υποβάλλετε την καταγγελία σας στην Αρχή (Λ. Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα, τηλ. 210- 6475600, www.dpa.gr, email: complaints@dpa.gr).  

Τρόπος άσκησης των άνω δικαιωμάτων:

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, καθώς και για κάθε πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε υποβάλλετε αίτημα στο info@spartakusneapolitia.gr .
Είναι πιθανόν να χρειαστεί να σας ζητήσουμε στοιχεία ταυτοποίησής σας πριν απαντήσουμε, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν ασκεί κάποιος άλλος δικό σας δικαίωμα.
Κατά κανόνα, το αίτημά σας θα ικανοποιείται, εντός μηνός από την παραλαβή του, ή αν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, θα ενημερώνεστε σχετικά τουλάχιστον εντός μηνός για την καθυστέρηση που μπορεί να συνεπάγεται η πολυπλοκότητα του αιτήματος.
Οι πληροφορίες και όλες οι σχετικές ενέργειες απάντησης στα αιτήματα σας παρέχονται δωρεάν, εκτός αν είναι υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα. 

Χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για το σκοπό που συλλέχθηκαν.  

Γιατί είναι νόμιμη η χρήση των δεδομένων σας;

Για να είναι νόμιμη η χρήση των δεδομένων σας, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που προβλέπεται από το νόμο (νομική βάση). Σε κάθε περίπτωση που κάνουμε χρήση των προσωπικών δεδομένων σας, αυτό γίνεται μόνο εφόσον συντρέχει κάποιος από τους νόμιμους αυτούς λόγους που είναι συγκεκριμένα:

Νόμιμο συμφέρον μας

Ο νόμος επιτρέπει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε ορισμένες περιπτώσεις για την επίτευξη νόμιμων συμφερόντων της ανάπτυξης ενός οργανισμού, της προώθησης των δράσεων και των υπηρεσιών του και τη βελτίωση τους, (εκτός αν έναντι αυτών των συμφερόντων υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του ατόμου). Φροντίζουμε να μην προσβάλλουμε θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας για την εξυπηρέτηση δικών μας εννόμων συμφερόντων. Γι’ αυτό επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με την βάση αυτή, μόνο αν αυτή η επεξεργασία δεν σας είναι ιδιαίτερα ενοχλητική ή επεμβατική.

Το νόμιμο συμφέρον μας να ικανοποιούμε τα μέλη μας και όποιον ενδιαφέρεται να γίνει μέλος μας, και τους συνεργάτες μας, μας επιτρέπει να απαντάμε σε ερωτήματα ή αιτήματα που υποβάλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση ή την φόρμα επικοινωνίας μας. Μπορείτε να δηλώσετε ότι εναντιώνεστε στην επεξεργασία αυτή των δεδομένων σας, δηλώνοντάς μας στο μήνυμά σας ότι δεν επιθυμείτε να σας απαντήσουμε ή/και να διατηρήσουμε τα στοιχεία σας. Η δήλωση εναντίωσής σας θα γίνει δεκτή, εκτός εάν υπερτερούν τα έννομα συμφέροντά μας, όπως για παράδειγμα όταν το μήνυμα δημιουργεί νομικές μας αξιώσεις.  

Νομική μας υποχρέωση 

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να συλλέξουμε προσωπικά σας δεδομένα, επειδή μας υποχρεώνει κάποια νομική διάταξη. Για τον ίδιο λόγο και επειδή ο νόμος μας υποχρεώνει να λαμβάνουμε μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στο διαδίκτυο, συλλέγουμε την διεύθυνση της ηλεκτρονικής σας σύνδεσης (ΙΡ), κατά την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, η μη παροχή των αναγκαίων στοιχείων θα μας εμποδίσει να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητήσατε για να μην παραβούμε το νόμο.  

Σύναψη σύμβασης μαζί σας 

Σε περίπτωση που μας αποστείλετε μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας με το οποίο μας ζητάτε να γίνετε μέλη μας ή ενδιαφέρεστε για οποιαδήποτε συνεργασία μαζί μας (πχ ως προπονητής), επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνει το μήνυμά σας σας βάσει της αίτησής σας για σύναψη σύμβασης μεταξύ μας. Τα δεδομένα αυτά θα διατηρηθούν επί 5 έτη από την υποβολή τους, για σκοπούς απόδειξης της συναλλαγής και της θεμελίωσης, άσκησης και υποστήριξης τυχόν νομικών αξιώσεων.

Ποιοι μπορεί να είναι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων;

Πρόσβαση στα δεδομένα έχουν μόνο οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Ενδέχεται στα δεδομένα σας να δώσουμε κατά περίπτωση πρόσβαση σε συνεργάτες μας, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μας (όπως πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων, διαχείρισης ιστοσελίδας, πάροχοι μηχανογραφικής υποστήριξης , εταιρίες μεταφορών, κλπ) εφόσον οι υπηρεσίες τους είναι αναγκαίες για τη λειτουργία μας και την εξυπηρέτηση σας. Όλοι οι συνεργάτες μας έχουν δεσμευτεί απέναντι μας με σύμβαση για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεσμεύονται να μην α αποκαλύπτουν σε οποιονδήποτε άλλον.

Σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα διαβιβαστούν, πωληθούν ή γνωστοποιηθούν σε κανέναν για λόγους εμπορικής προώθησης, χωρίς προηγούμενη ρητή συγκατάθεση σας.  

Διαβιβάσεις σε τρίτες χώρες

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν διαβιβάζονται σε τρίτες χώρες εκτός ΕΟΧ ή σε διεθνείς οργανισμούς, που δεν απολαμβάνουν απόφαση επάρκειας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα δεδομένα της ιστοσελίδας μας φυλάσσονται σε ασφαλείς διακομιστές εντός της Ε.Ε.

Ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων σας έναντι των κινδύνων. Ωστόσο, κανένα σύστημα πληροφοριών δεν είναι 100% ασφαλές. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ έχει προνοήσει να ετοιμάσει σχέδιο αντιμετώπισης κάθε τυχόν περιστατικού παραβίασης, προκειμένου να εξαλείψει ή να περιορίσει τις συνέπειες του , σύμφωνα με το οποίο εάν δημιουργηθεί υψηλός κίνδυνος για τα δικαιώματα ή τις ελευθερίες σας, θα ενημερωθείτε άμεσα.

Υπερσυνδέσεις (Links)

Η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες. Η παρούσα δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύει όσον αφορά στην πρόσβαση του χρήστη σε άλλες ιστοσελίδες. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε κάθε φορά την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας που εισέρχεστε.

Σε περίπτωση που οι υπερσύνδεσμοι της ιστοσελίδας μας οδηγούν σε ιστότοπους όπου παρουσιάζονται στο κοινό προστατευόμενα έργα διανοητικής ιδιοκτησίας, δεν φέρουμε ευθύνη για την περίπτωση που οι ιστότοποι αυτοί προβαίνουν σε παρουσίαση χωρίς την άδεια των δικαιούχων. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δεν τοποθετεί ουδέποτε υπερσυνδέσμους με κερδοσκοπικό σκοπό και ελέγχει κατά το δυνατόν τους υπερσυνδέσμους αυτούς, ως προς τους ιστότοπους που οδηγούν, ώστε να μην παρουσιάζει προστατευόμενα έργα χωρίς την άδεια του δικαιούχου των πνευματικών ή συγγενικών τους δικαιωμάτων. 

Ενημέρωση και τροποποίηση

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί / επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα της παρούσας Πολιτικής, χωρίς υποχρέωση σχετικής προηγούμενης ενημέρωσης σας. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα την Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προτού χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό μας τόπο, ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα έκδοση της Πολιτικής, σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν τροποποιήσεις ή ενημερώσεις.

Τελευταία ενημέρωση της παρούσας Πολιτικής: Μάιος 2022

Επικονωνία

Ωκεανού/Προέκταση Ολυμπιαδος
Θεσσαλονίκη
562 24
Χάρτης

+30 231 068 8811

info@spartakusneapolitia.gr